Toiveissa kauniit ja kestävät kulmakarvat?

Kulmakarvat ovat hyvin keskeinen osa kasvoja ja monille niiden meikkaaminen vie ison ajan aamun laittautumisesta. Suomalaisilla pääosin haaste on luonnostaan hyvin vaaleat kulmakarvat, joita täytyy joko värjätä tai meikata jotta ne erottuisivat. Myös kulmakarvojen vähäinen määrä voi olla ongelma, jolloin värjääminenkään ei auta tilannetta. Meikkaamisessa taas haasteena on saada kulmista symmetriset, luonnolliset, sekä kestävät. Esimerkiksi hikoillessa meikki ei välttämättä pysy iholla.

Viimeaikoina Microbladingista on tullut hyvin suosittu tapa saada kauniit ja kestävät kulmakarvat. Siinä tehdään karvaa muistuttavia viiltoja ihon pintakerrokseen, eli epidermiksen ja dermiksen väliin, jolloin pigmentti pääsee ihon sisälle. Microbladingissa pigmentti ei mene niin syvälle kuin tatuointi, jonka vuoksi se häviää ihosta noin vuoden-parin kuluessa. Pigmentin pysyvyys on hyvin yksilöllistä. Eniten haasteellisinta on saada pigmentti pysymään hyvin nuorella tai rasvaisella iholla. Näissä tapauksissa kestopigmentointi voi olla parempi ja kestävämpi vaihtoehto. Usein myös ylimääräinen vahvistus alkuvaiheessa, sekä tiheämpi vahvistusväli voi auttaa pysyvyydessä.

Toimenpiteessä usein jännittää kaksi asiaa; kipu ja lopputulos. Näistä jälkimmäiseen voi varautua niin, että katsoo etukäteen millaisia töitä tekijä on ennen tehnyt ja etsii sellaisen jäljen joka itseä miellyttää. Tässäkin jokaisella tekijällä on vähän omanlainen kädenjälki, eikä kaikki miellytä kaikkia. Toimenpide myös aloitetaan suunnittelemalla kulmakarvojen muoto, sekä paksuus kehyksien avulla, jolloin voi saada jo hyvän käsityksen lopputuloksesta. Kulmakarvat kannattaa alkuun tehdä aina hieman haluttua paksummiksi, sillä parantuessaan ne yleensä ohenevat. Ammattilainen varaa kuitenkin hyvin aikaa suunnitteluvaiheeseen, jolloin suunnitelmaa on vara muokata ja viilata mieleiseksi.

Kipu on jokaisella hyvin yksilöllinen. Microbladingissa ensimmäiset linjat tehdään ilman puudutetta, jolloin tunne on epämiellyttävä. Silmät vuotaa ja voi aivastuttaa. Osaa kokee kivun voimakkaammin, osa lievemmin. Omalla kohdalla ei ole kuitenkaan koskaan käynyt niin, että kivun vuoksi ei oltaisi voitu jatkaa toimenpidettä. Ensimmäisten linjojen teko ei kestä kovinkaan kauan, ja niiden jälkeen tulee puudute (Lidocaine), jolloin kipu lievittyy. Monet asiakkaat saattavat myös nukahtaa sen jälkeen, kun puudute on laitettu. Taustalla soi rentoutusmusiikki ja asiakkaat usein nauttivat olostaan. Pääosin asiakkaat ovat niin motivoituneita saamaan uudet kulmakarvat, etteivät anna kivun haitata prosessia.

Heti käsittelyn jälkeen kulmat näyttävät hieman tummemmilta, kuin mitä lopputulos tulee olemaan. Seuraavana päivänä kulmat ovat tummimmillaan. Monesti voi mennä myös hieman aikaa ennen kuin tottuu uusiin kulmiin, etenkin jos muutos entiseen on ollut isompi. Paranemisvaihe on useimmille haasteellisin, koska siinä kulmat voivat kuoriutua hyvin voimakkaastikin. Iho kutisee ja kulmat voi näyttää aika hurjiltakin. Tämä kuitenkin kuuluu asiaan, ja on vain hetkellinen vaihe. Osa pigmentistä lähtee ja väliaikaisesti kulmat voi näyttää epätasaisilta, mutta lopputulos viimeistellään 4-6 viikon päästä tehtävässä vahvistuksessa.

On helpottavaa tietää, että Microblading ei ole mikään loppuelämän päätös. Kuitenkin pääasiallinen palaute asiakkailta on ollut tyytyväisyyttä siihen, miten helppohoitoiset kulmat he ovat saaneet. Vaikka he tykkäisivätkin edelleen meikata kulmia, niin Microbladingin avulla kulmissa on aina tietty muoto valmiina, jonka myötä meikkaamiseen ei mene kauan aikaa. Microbladingin voi yhtä hyvin tehdä niille, joilla on omia kulmakarvoja, kuin niille, joilla ei ole niitä ollenkaan. Kun varaat ajan toimenpiteeseen, niin silloin saat sähköpostiisi kaikki ennen ja jälkeen ohjeet, sekä sopimuksen hyväksyttäväksi. Näitä voit halutessasi pyytää jo etukäteen jos haluat tutustua aiheeseen ennen päätöksen tekemistä.

Esteet toimenpiteelle:

1. Asiakas ei ole noudattanut ennen -ohjeita
2. Vahva lääkitys/ muutokset lääkityksessä (verenvuoto, hormoniepätasapaino)
3. Toiset hoidot 14 päivää ennen (BOTOX, kuorinta, laaseri ym.)
4. Raskaus tai imetys (Ei tutkittu vaikutuksia)
5. Arpeutuva iho (ihosairaus)
6. Alaikäinen
7. Krooniset sairaudet (HIV, hepatiitti, lupus, anemia, leukemia, syöpä)

Microblading hinnaston löydät Palvelut sivulta Microblading kohdasta. Jos haaveilet kulmien ottamista kesäksi, niin kevät on erittäin hyvä aika toimenpiteelle. Kesällä aurinko ja helle ovat haasteita parantumiselle. Lisätietoja toimenpiteestä saat Maijulta: 0505876921 tai maiju@kehonexus.fi. Maiju on toiminut aiemmin kampaamoalan yrittäjän 7 vuotta, ja on tehnyt Microbladingia kesästä 2017 lähtien.