Millaista tarinaa itsestäsi kerrot?

Jokaisella meillä on oma, yksilöllinen elämäntarinamme. Siihen millainen tuo tarina on, vaikuttaa kaikki kokemuksemme, mutta myös se, miten haluamme tarinaa kertoa. Tunnethan Peppi Pitkätossun? Tyttö, joka oli menettänyt äitinsä, jonka isä seilasi merikapteenina kaukana merillä ja joka asui hevosen ja apinan kanssa isossa huvilassa. Pepillä olisi ollut kasassa kaikki ainekset kertoa itsestään hylätyn lapsen tarinaa, mutta sen sijaan hän kertoikin olevansa maailman vahvin tyttö ja sellaiseksi hän oli tullutkin.

Voi olla, että omassa elämässä on käynyt toinen toistaan ikävämpiä tapahtumia, joita ei saa enää muutetuksi muuten, kuin mielikuvissa. Mutta nuo mielikuvat voivat olla se merkittävä tekijä. Mitä jos alkaisitkin kertomaan omaa tarinaasi toisella tavalla? Entä jos uhrista tulisikin selviytyjä? Emme voi vaikuttaa menneisiin tapahtumiin, mutta voimme vaikuttaa siihen, miten niihin suhtaudumme. Voit kääntää kokemasi vaikeudet vahvuudeksi. Niiden ansiosta olet sellainen, kun tänä päivänä olet.

Voit harjoitella oman tarinasi uudelleen kertomista kirjoittamisen avulla. Voit poimia elämäsi käännekohdat sekä vaikeudet, ja kokeilla saatko käännettyä ne vahvuudeksi. Mitä nuo tapahtumat ovat sinulle opettaneet? Onko ne tuoneet jotakin hyvää elämääsi? Oletko niiden ansiosta vahvempi kuin ennen? Mistä voit olla kiitollinen? Sinulla on mahdollisuus muuttaa tarinaasi ja kääntää pääroolisi uhrista selviytyjäksi, jos niin tahdot. Millaista tarinaa haluat itsestäsi kertoa?

 

Oman tarinan uudelleen kirjoittamiseen tutustutaan Nexuksen ja Geneesin yhteisellä retriitillä 9.-10.7.2021. Herranniemen kartanolla Vuonislahdella. Ilmoittautumisen, sekä tarkemmat tiedot löydät täältä.