Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Tämä on Nexuksen ensimmäinen blogiteksti, ja siksi avaamme hieman ajatusta siitä, miten Kehoterapiakeskus Nexus sai alkunsa. Geneesin perustajan Traumapsykoterapeutti Tara Tuomisillan ajatus kehon ja mielen yhteydestä on ollut kaikessa tekemisessä vahvasti läsnä. Se että psykoterapiassa hoidetaan mieltä, niin yhtä tärkeää olisi hoitaa myös kehoa. Jooga onkin kuulunut Geneesin palveluihin jo useamman vuoden ja alkuun oli ajatus, että myös keholliset hoidot tulisivat siihen lisäksi. Kuitenkin selkeyden vuoksi haluttiin erottaa palvelut toisistaan. Siksi Geneesin rinnalle perustettiin Nexus, jonka alle kuuluvat kaikki keholliset hoidot. Tällä hetkellä Nexus toimii vielä samoissa tiloissa Geneesin kanssa.

Nyt kun Kehoterapiakeskus Nexus on nostettu Geneesin rinnalle, on sinne siirretty myös joogat. Tällä hetkellä Nexuksen palveluihin kuuluu myös kuumakivihieronta, Microblading kulmien pigmentointi, retriitit, mindfulness sekä Neurosonic. Kehitämme palvelujamme myös valokuvauksen ja kauneudenhoidon osalta. Myös liikunta-aiheisia palveluja sekä erilaisia ryhmiä on suunnitteilla. Geneesin ja Nexuksen yhteinen tavoite on pyrkiä palvelemaan asiakkaita mahdollisimman monipuolisesti kehoa ja mieltä huomioiden.

Sanana Geneesi tarkoittaa uutta alkua. Psykoterapia voi tarjota monelle juurikin sitä. Nexus taas tarkoittaa yhteyttä, joka tässä tapauksessa on kehon, mielen ja sielun yhteys. Mieli ja keho ovat erottamaton kokonaisuus ja ne vaikuttavat toinen toisiinsa. Ajatuksena on se, että asiakas voi elämäntilanteensa mukaan saada hyvää mieltä joko terapiasta, kauneudenhoidosta, rentoutumisesta tai liikkeestä. Hyvinvointi on niin laaja-alaista, että sitä voi saada itselleen hyvin monella eri tavalla. Toinen tapa ei ole toista parempi. On aina kyse yksilöstä ja siitä mikä tuottaa hyvää oloa kenellekin. Asiakas voi varata ajan vaikkapa terapiaan ja rentouttavaan hoitoon samalla kertaa.

Nexuksen toiminta on vielä aluillaan ja uusia palveluja kehitetään pikkuhiljaa. Tällä hetkellä Nexuksen palveluita tarjoavat Tara, Maiju, Hilkka ja Emppu. Tara pitää joogatunteja, tulevia retriittejä sekä ryhmiä. Maiju tekee Microbladingia sekä kuumakivihierontaa useamman vuoden kokemuksella, sekä myöhemmin mahdollisesti myös laajemmin kauneudenhoidon palveluja, liikuntaa sekä ryhmiä. Maiju kirjoittaa myös blogia ja päivittää somea. Hilkka ohjaa erilaisia ryhmiä ja Emppu vastaa Neurosonic tuolin varauksista. Kaikilla Nexuksen tekijöillä tulee olemaan tietoa myös ihmisen psyykkisestä puolesta ja he saavat koulutusta esimerkiksi traumoista. Näin kehollisia hoitoja tarjoavat tekijät osaavat huomioida paremmin myös mielen hyvinvoinnin. Nexuksen laajentuessa tarkoituksena on lisätä palvelujen rinnalle myös hyvinvointiin liittyviä tuotteita, kuten koruja ja meikkejä. Tavoitteemme on toimia laajasti kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa.

Mitä hyvinvointi merkitsee sinulle? Millaisia asioita tekemällä huolehdit mielesi hyvinvoinnista? Entä kehon?