Kehon myötätuntoista kuuntelua Myötätunnolla minulle -hetkessä

Miten usein pysähdyt kuuntelemaan kehoasi ja tarkkailemaan sen tuntemuksia? Miten luot tilaa itsellesi ja omille tunteillesi? Kiireisen arjen keskellä pysähtyminen ja itsensä kuuntelu voi hyvin usein unohtua. Saatamme määrittää oman arvomme sen mukaan, miten paljon saamme asioita aikaan, sen sijaan että sallisimme arvostuksen tulevan pysähtymisestä ja itsemme hyväksymisestä. Kehomme viestii meille asioita, joiden kuuleminen on hyvin tärkeää. Oman kehon ja omien ajatusten hyväksyvä havainnointi voi viedä meitä lähemmäksi kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Nexuksen palvelut liittyvät hyvin vahvasti kehon hyvinvointiin, sekä kehon ja mielen yhteyteen. Haluamme tarjota keinoja, joiden avulla omaa hyvinvointia on mahdollista lisätä. Tästä yksi esimerkki on erilaiset ryhmät, joissa oman kehon ja mielen kuuntelua voi tulla turvallisesti harjoittelemaan. Myötätunnolla minulle -hetki, on Psykoterapeutti Hilkka Salovaaran pitämä ryhmä, jossa keskitytään itsemyötätuntoon. Ryhmään voi osallistua kertaluontoisesti ja voit tulla paikalle juuri sellaisena kuin olet, myös huonona päivänä. Sinulta ei odoteta mitään, vaan voit poimia illasta sen mikä sinua parhaiten palvelee ja nauttia hetkestä.

Myötätunnolla minulle -hetkeen voit pukeutua mukavaan asuun, laittaa villasukat jalkaan ja pötkähtää vilttiin kääriytyen kuuntelemaan, kun sinut johdatetaan oman kehon kuuntelemisen äärelle. Kehoa kuunnellaan hyväksyen, ilman tuomitsemista tai tarvetta muuttaa mitään. Voit ottaa mukaasi vihkon, jonne voit halutessasi kirjoittaa omia tuntemuksiasi Hilkan kysymysten avulla. Kysymykset voivat liittyä esimerkiksi siihen, mistä asioista olet tänään kiitollinen, tai mistä kehosi ja sinä olette yhdessä selviytyneet?

Itse pääsin myös osallistumaan Hilkan pitämään Myötätunnolla minulle -hetkeen, ja kiitollisuus aihe herätti minussa näitä ajatuksia: ”Olen kiitollinen keholleni siitä mitä se on kanssani kokenut. Se on kestänyt hienosti odotusajat ja synnytykset, sekä jaksanut stressaavan elämänvaiheen ja suorittamisen. Se on jaksanut myös sen, etten aina ole antanut sen levätä tarpeeksi. Nyt voin levätä. Voin myös halutessani pystyä huippusuorituksiin kehoni kanssa, sillä se on vahva ja energinen. Lupaan jatkossa kuunnella kehoni viestejä paremmin. Luotan sen viesteihin.”

Saimme illan aikana kokea myös ihanan mielikuvitusmatkan, johon Hilkka meidät johdatteli. Siinä pääsimme tutustumaan levolliseen, riutuneeseen sekä säkenöivään itseemme. Meissä voi olla kaikkia noita puolia, jotka ovat yhtälailla hyväksyttyjä. Voimme ymmärtää asioita, mitä nuo eri puolet ovat käyneet läpi ja tiedostaa niiden vaikutus itseemme. Kävimme myös eri kehon osia läpi ja kuuntelimme mitä tunteita ne meissä herättää. Voimmeko suhtautua lempeästi myös ei niin miellyttäviin tuntemuksiin tai ajatuksiin omasta kehosta? Harjoituksia ei tehdä suorittamalla, vaan siten, mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Näiden asioiden äärelle palataan Nexuksella uudessa Myötätunnolla minulle -hetkessä, 18.3.2021 klo 16.30-18.30, joka pidetään Psykoterapiakeskus Geneesin ryhmätilassa. Voit ilmoittautua iltaan sähköpostilla hilkka@geneesi.fi tai viestillä 045 6903356, hinta 25€. Annathan omalle kehollesi silityksiä ja kysyt, mitä sille tänään kuuluu? Pysähtymisen ja hyväksyvän havainnoinnin kautta on mahdollista vahvistaa yhteyttä oman kehoon ja oppia kuuntelemaan sen viestejä. Mitä ikinä sieltä nouseekaan, niin voit hyväksyen tiedostaa sen, että olet riittävä sekä olet arvokas. Juuri sellaisena kuin olet.

 

-Nexuksen Maiju