Aloittelijaystävällistä, lempeää joogaa

Tara joogaamassa

Milloin viimeksi olet huoltanut omaa kehoasi, kuunnellut mitä sille kuuluu tai keskittynyt hengitykseen? Liikkumiseen hyvin usein liittyy tehokkuus ja kehon kuuntelu jää usein siihen hetkeen, kun illalla kaadumme väsyneenä sänkyyn. Silloinkin omien tuntemusten kuunteleminen voi jäädä lyhyeksi, jos uni nappaa ajatuksistamme kiinni.

Liikkumisen ei aina tarvitse olla vauhdikasta ja tuloksiin tähtäävää. Se voi olla myös lempeää ja hyväksyvää. Nexus jooga sopii erinomaisesti aloittelijoille, sillä kaikkea tekemistä sanoitetaan paljon ja liikkuminen on rauhallista. Omaa joogamattoa tai muita välineitä ei tarvitse välttämättä olla, voit varata vain mukavat vaatteet ja juomapullon. Tunti alkaa rauhallisesti joogamatolla pötkötellen ja omaa kehoa kuunnellen. Mitä keholle tänään kuuluu? Mitä sinulle kuuluu? Alkurentoutuksen aikana voit päästää irti niistä asioista ja ajatuksista, joita et enää tarvitse.

Nexus joogassa liike on pehmeää. Staattiset pidot voi vaihtaa lempeään liikkeeseen. Pääset oppimaan jooga asanoita, mutta ei ole väärin tehdä niitä omalla tavalla. Elämässä on jo tarpeeksi suorittamista, tässä joogassa sitä ei tarvita. Tunnin voi ajatella enemmänkin kehon ja mielen huoltona. Annetaan tilaa hengitykselle ja hyvältä tuntuvalle liikkeelle. Loppurentoutuksessa voit vetää viltin päälle ja kuunnella hetken miltä kehossa nyt tuntuu. Voit kiittää itseäsi siitä, että varasit aikaa itsellesi ja omalle hyvinvoinnillesi.

Jos olet jo pidempään miettinyt joogaan tutustumista tai uuden harrastuksen aloitusta, niin Nexus joogasta on helppo aloittaa. Tunnilla et voi tehdä mitään väärin. Ennen tuntia tai sen jälkeen voit halutessasi jakaa ajatuksiasi tai vastaavasti olla puhumatta mitään. Tilasta voi poistua käymään wc:ssä tai lähteä kokonaan pois kesken tunnin. Riittää että teet sen, mikä itsestäsi tuntuu hyvältä. Olet riittävä -ajatus on vahvasti mukana myös näillä tunneilla. Olet erittäin lämpimästi tervetullut kokeilemaan <3